vrijdag 21 maart 2008

Paasontbijt.

Vanmorgen konden we ons ontbijt op school nuttigen. Dit kaderde in ons project gezondheidsopvoeding waarin de school wil aanzetten tot een gezonde voeding. Sommigen wisten niet wat eerst te kiezen...



DJ Bjorn was eveneens van de partij, zodat we na ons ontbijt even de beentjes konden loszwaaien.




woensdag 19 maart 2008

Wedstrijd Vermeylenfonds


Zondag laatstleden werden de werkjes van ons project 'MOOI' tentoongesteld. En ja hoor,... onze arbeid werd meermaals beloond. Tof van jullie, zesdeklassers!!!
Bij deze dank aan Christina om ons vuile werk gedurende deze weken door de vingers te zien en toch telkens voor een nette klas en gang te zorgen.

woensdag 12 maart 2008

Pedagogische uitstap naar Ieper.

Met de bijzondere leermeesters gingen we gisteren naar Ieper. Onze eerste stop hielden we op de Duitse Militaire Begraafplaats van Vladslo. Hier is de jonge oorlogsvrijwilliger Peter Kollwitz begraven. Hij was bijna 18 toen hij in oktober 1914 sneuvelde. Diep getroffen door de dood van haar zoon, maakte Käthe Kollwitz het wereldberoemde beeldhouwwerk ' Het treurende Ouderpaar'.

Vervolgens namen we deel aan 'de vlucht' en bezochten het museum 'In Flanders Fields'. Het werd een leerrijke dag.

donderdag 6 maart 2008

CLIM

Deze week werkten we het CLIM project 'Begrijp je me?' uit. Het was de bedoeling om in groepjes van 5 ( waarbij ieder een specifieke taak had) een bepaalde opdracht uit te werken en deze voor te stellen aan de klas. SAMEN werken, overleggen en beslissingen nemen... het klinkt makkelijk maar dat was het zeker niet.

maandag 3 maart 2008

Mooi ...

Enkele kiekjes van onze resultaten.
Juf Annemie heeft alvast de ark gereserveerd voor haar klas.